Ha nincs sok időnk a főzésre, meg nincs kedvünk pepecskedni az étellel, akkor ezt csináljuk ebédre vagy vacsira. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb, 2 ek zsír, 500 g tarhonya, só, bors, delikát, 1 gerezd fok-hagyma, 1 db leveskocka

Elkészítés:

A csirkecombot megtisztítjuk, ha meg kell. A tepsibe szépen belehelyezzük. A fűszereket összekeverjük, s ezzel a fűszer keverékkel megszórjuk a csir-kecombokat. A zsírt pár helyen a combok közé rakosgatjuk, s kevés vízzel felöntjük. Fóliát helyezünk rá, majd a sütőt 190 fokra melegítjük fel, s kb 30 perc alatt megsütjük, majd utána fólia nélkül még 10 percig pirítjuk.

Eközben pedig elkészítjük köretnek a tarhonyát. Egy lábasban kevés zsíra-dékot hevítünk, majd beleöntjük a tarhonyát, és megpirítjuk. Ha már lett egy kevés színe, akkor annyi vizet öntünk bele, hogy jól ellepje az egészet. Belemorzsoljuk a leveskockát, s főzés közben kavargatjuk, hogy le ne ragad-jon. A tarhonyát addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.

Jó étvágyat kívánok!