Most visszatérünk a nemzetközi ízekhez, a kínai konyhához kerülünk egy picit közelebb. Az ilyen fajta éttermek egyik legfelkapottabb ételét, a szezámmagos mézes csirkét mutatom meg nektek, hogy én hogyan szoktam készíteni. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

500 g csirkemell, 2 dl tej, 120 g liszt, 1 tojás, 4 ek ketchup, 2 ek méz, 2 ek cukor, 3 ek szezémmag, fél ek ecet, szójaszósz, olaj, fűszer keverék (delikát, fokhagyma, fokhagymapor, szójaszósz, cukor, bors)

Elkészítés:

Először is a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Ha felvágtuk mindet, akkor egy tálba tesszük, ráöntjük a fűszer keveréket, összekutyuljuk, utána félre rakjuk.

Amíg az ízek összeérnek a húsnál, addig megcsináljuk a sűrű palacsinta tésztát és az öntetet.

A palacsintához a tojást beleütjük a keverőtálba, kicsit felverjük. Ezután jön hozzá a tej, felverjük az egészet, majd beleszitáljuk a lisztet, s végül még egyszer összekavarjuk.

Az öntethez a ketchupot beleöntjük a tálba. Hozzáadjuk a cukrot, egy kevés szójaszószt, és az ecetet, majd összekeverjük. Ha szeretnénk, akkor a szezámmagot egy kevés olajon megpiríthatjuk, de ha nem, akkor így simán is mehet hozzá. A mézet kissé megolvasztjuk, majd azt is hozzáöntjük, s az egészet összekeverjük.

A serpenyőben rakunk fel olajat hevíteni. A palacsinta tésztába rakunk bele pár darab húst, majd ezután az olajba rakosgatjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papíron lecsepegetjük.

A húsokat egy üvegtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, majd az egészet jól átforgatjuk, hogy mindenhova elérjen a szósz.


Jő étvágyat kívánok!