A hétvégi ünneplés során az első főétel volt, mert az elmaradhatatlan étel az asztalkor ilyenkor. A régebben már osztottam meg veletek egy töltött káposztás cikket, de ez most sokkal másabb, mivel ezt sütjük, így más íz élményt kapunk. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

Beízesített hús (1,5 kg darált dagadó, 30 dkg rizs, só, bors, pirospaprika, fogkagyma, delikát), 3 db kisebb fej káposzta, 350 g sűrített paradicsom, 1 szál száraz kolbász

Elkészítés:

A húst én már előző este megcsináltam, hogy az ízek összeérjenek, s a hűtőben töltötte ezt az időt. A darált dagadót, a rizset, a sót, a borsot, a delikátot, a fokhagymát, és a pirospaprikát jól összekeverem úgy, hogy mindenhol érezhető legyen minden íz. 

A Pataki tálat kb 30 percre hideg vízbe tesszük úgy, hogy teljesen elfedje.

A káposztának a külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, majd forró vízben megfonnyázzuk. Ha kicsit hűlt, akkor a jól ismert módon a káposztát megtöltjük. A Pataki tálba belehelyezzük őket. De nagyon fontos, hogy számolni kell a darab számot, mert csak akkor lesz finom, ha páratlan számú kerül bele.

A

A nagyobb darabokra vágott kolbászt ráhelyezzük, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot. Vízzel fêlig ellepjük. 

A sütőbe beletesszük, s fokozatosan sütjük. 1 órán át sütjük 150 fokon, majd még 1 órán át 200 fokon. Kóstoló próbával nézzük meg, hogy megsült-e a káposzta.

Kenyérrel s tejföllel kínáljuk a megsült káposztánkat.

Jó étvágyat kívánok!