A család megkívánta ezt a finomságot, így úgy döntöttem, hogy elkészítem ezt nekik, s nektek is megmutatom. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
500 g túró, 150 g zsemlemorzsa, 80 g cukor, 120 g búzadara, 2 tojás, kevés olaj, só
Elkészítés:
A túrót beleöntjük egy nagy tálba, s 1 villával összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a 2 toját, s 1 csipet sót, majd az egészet egy masszává gyúrjuk.
Ha kész lett a tésztánk, akkor kb 30 percnyi időre a hűtőbe rakjuk.
Ez idő alatt megcsinálhatjuk a külső rétegét. Ehhez előveszünk egy serpenyőt, s abba hevítünk olajat, majd beleöntjük a cukrot és a zsemlemorzsát, majd az egészet kavargatjuk, s picit megpirítjuk.
Rakunk fel egy nagy lábasban vizet főni.
Kivesszük a hűtőből a tésztánkat, s vizes kézzel kisebb - nagyobb golyókat formálunk belőle.
Ha a víz felforrt, akkor belepotyogtatjuk a tésztánkat, majd addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ekkor előveszünk egy szűrőt, s belerakjuk a pirított zsemlemorzsába, s megrázogatjuk a főzőedényt vagy egy fakanállal elforgatjuk, így a gombócunk mindegyik oldalára kerül zsemlemorzsa.
Ezután egy tálba rakjuk, vagy hagyhatjuk benne a morzsás edényben is.
Mellé sima vagy cukros tejfölt kínálunk.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.