Ha egy igazi jó kis túrós tésztára vágysz, de modernizálnád, akkor én csak így csinálnám.
Hozzávalók:
50 dkg fodros nagykocka, 40 dkg túró, 40 dkg tejföl, só, 40 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
Rakunk fel egy lábasban sós vizet főni, s ha felforrt, akkor abban a tésztát megfőzzük. Fogunk egy üvegtálat, s azt a baconnal félig kibéleljük úgy, hogy a csak a fele legyen benne, a másik fele lógjon ki, hogy a végén az egészet be tudjuk takarni vele.
Ha megfőtt a tészta, akkor veszünk elő egy nagyobb tálat, s abban a tésztát, a túrót, és a tejfölt összekeverjük, majd az egészet ráöntjük a baconnal kibélelt üvegtálunkba, majd ráhajtjuk a bacon szeleteket.
Ezután 200 fokos előremelegített sütőben kb 20 perc altt készre sütjük.
Jó étvégyat kívánok!