Mostanában, hogy így tombol a kánikula, az emberek egyre kevesebb időt szeretnek a konyhában tölteni. Így mostanában gyorsan s könnyen elkészíthető receptekkel kedveskedek nektek. A mai recept is könnyen elkészíthető. A zöldségeket beszerezzük a piacon, gyorsan mindet összevágjuk, s már rakhatjuk is oda főni. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 kg paprika, fél kg paradicsom, 5 fej vöröshagyma, 5 pár virsli, só, bors

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjük, kettévágjuk, és csíkokra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd felkockázzuk őket. A virslikről leszedjük a fóliát, majd felkarikázzuk.

A lábasunkban rakunk egy kevés zsíradékot főni. Majd ha felhevült, akkor hozzáadjuk a hagymát, s üvegesre pirítjuk.

Ezután mehet hozzá a paprika, ill. a só és a bors. Lefedjük, a paprikát puhára főzzük, és néha megkavarjuk. Ha megpuhult, akkor mehet hozzá a paradicsom is, majd attól függően addig főzzük, hogy mennyire legyen leveses a lecsónk. 

Ha már úgy gondoljuk, hogy úgy megfelelő lesz a főztünk, akkor hozzáadjuk a virslit, még 2-3 percig főzzük, s készen is vagyunk. 

Aki szeretné, ő tehet még bele rizset, tojást vagy tejfölt is.

Mélytányérban tálaljuk. Mi külön tesszük rá a tejfölt, mindenki ízlésének megfelelő mennyiséget. Még mellé kenyeret kínálunk, amivel a végén kitunkolhatjuk a tányérunkat.

Jó étvágyat kívánok!