Találtam itthon a fagyóban zöldborsót és májat, s úgy gondoltam, hogy ezekből csak valami finom kaját lehetne összehozni. Így is lett, a család minden tagjának ízlett. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
500 g csirkemáj, 30 dkg zöldborsó, 500 g penne, 1 hagyma, 1 paradicsom, só, bors, olaj, fokhagyma, delikát
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Ha felmelegedett, akkor az apró kockákra vágott hagymát beleöntjük, s üvegesre pirítjuk. Ha megpirult, akkor hozzáöntjük a májat, s felöntjük 2 deci vízzel.
Miközben főzzük a májat, aközben a tésztához rakunk fel vizet forrni, s abban a pennénket megfőzzük.
Kb 5-6 percnyi főzés után a májhoz hozzáöntjük a zöldborsót és az apró kockákra vágott paradicsomot. Addig főzzük az egészet, amíg a levét el nem fővi.
Ha a máj elfőtte a levét, s a tészta is megfőtt s leszűrtük, akkor egy nagy tálban az egészet összekeverjük.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.