Már megismerhettétek azt, hogy mi hogyan főzzük a töltött káposztát. Most egy másik töltött étellel leplek meg veletek, a paprikával. Ez is ugyanolyan finom, s laktató egytálétel. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

10-12 db paprika, 75 dkg előkészített hús, 1 doboz paradicsom sűrítmény, 2 ek liszt, olaj, só

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk (én azt már előre megtettem). A hús már nálam már előre be volt készítve. A töltelék 60 dkg dagadóból, 10 dkg rizsből, s a fűszerekből áll, vagyis só, bors, vegeta, fokhagyma és pirospaprika keverékéből. A paprikákat megtöltjük a hússal. Ha maradt még ki hús, akkor gombócokat formálunk belőle.

A megtöltött paprikákat és a gombócokat egy nagyobb lábasba helyezzük, és kicsivel több vizet öntünk rá, mint ami ellepné. A vizet megsózzuk, s kb 1 órán át főzzük.

Megcsináljuk a rántást. Az olajat feltesszük melegíteni, hozzáadjuk a lisztet, s szépen csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt is, amivel szintén elkavarjuk, majd az egészet a paprikához adjuk. Megkavargatjuk, s még kb 5 percig főzzük.

A paprikát és a gombócokat együtt tálaljuk, kevés cukorral megszórva.

Ha érdekel titeket, hogy mi hogyan készítjük a töltött káposztát, akkor azt a következő linken érhetitek el:

https://fincsikajcsik.reblog.hu/toltott-kaposzta-pataki-talban-sutve

Jó étvágyat kívánok!