Bundás kenyér

Ki az, aki ellen tudna állni egy jó kis bundás kenyérnek reggelire. Szerintem senki sem. Van egy barátnőm, akit közös reggelire is úgy szoktam átcsábítani, hogy bundás kenyeret csinálok, s őt is csak a gyomra vezeti ezek után.

0 Tovább

Frankfurti leves

Ma egy igazán egyszerű, s mindenki által szerethető levest hoztam nektek, a frankfurti levest. Mint tudjátok, ez a leves nem a városra, Frankfurtra utal, hanem a benne lévő virslire, amire a németek olyan büszkék. Szerintem ezt a levest mindenki úgy szereti, ha minél több benne a virsli. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Sajttal - sonkával töltött csirkemell

Ennek az egyszerű, fagyasztott változatát mindenki ismeri, s szerintem szoktátok is csinálni. De nem olyan bonyolult, s ezt mi is könnyen el tudjuk élvezni, s jobban is élvezzük a főzés örömét, mintha a fagyasztottat az olajban simán kisütjük. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Burgonya saláta

Szerintem ez mindenkinél nagy kedvenc, nincs olyan, aki ezt nem szeretné. Az elkészítése nagyon egyszerű, az íze pedig nagyszerű. Megmutatom nektek, hogy én hogy szoktam csinálni. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Juhtúróval töltött gombafejek

Voltam ma a piacon, s olcsón jutottam gombához. Itthon találtam még egy kevés juhtúrót, így lettek a töltött gombafejek vacsira. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Töltött káposzta Pataki tálban sütve

A hétvégi ünneplés során az első főétel volt, mert az elmaradhatatlan étel az asztalkor ilyenkor. A régebben már osztottam meg veletek egy töltött káposztás cikket, de ez most sokkal másabb, mivel ezt sütjük, így más íz élményt kapunk. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Csokilikőr házilag

Holnap este lesz nálunk egy kisebb összejövetel, és erre az alkalomra készítettem ezt az italt. Aki nem bírja a töményet, ő imádni fogja ezt. De nem csak ünneplés alkalmával lehet ezt fogyasztani, hanem a nap végén, egy kis levezetőként is. Figyelem, gyerkőcök elől elzárni, mert a színe a kakaóra emlékeztet, de az íze már komolyabb attól. Próbáljátok ki Ti is, s ízlelgessétek!

0 Tovább

Rakott krumpli

Ma valami főtt tojásos ételre vágytam, s ahogy tanakodtam, úgy eszembe ötlött a rakott krumpli. Ehhez a 4 fő hozzávaló mindenki konyhájában szerintem megtalálható, s nagyon könnyű elkészíteni is. Próbáljátok ki Ti is!

Főétel

2 Tovább

Káposztás tészta

A család valami tésztás ételt kívánt, s pont megláttam, hogy van itthon káposzta, így egyből jött az ötlet, hogy vacsorára káposztás tészta lesz a menü. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Epres sajttorta

Mivel ma volt Anyák napja, ezért az édesanyámat ezzel a desszerttel leptem meg, mert nagyon szereti az epret, és most amúgy is szezonja van. De nem csak Anyák napján lehet ezt a süteményt elkészíteni, hanem bármikor, és bárkinek. Próbáljátok ki Ti is!

0 Tovább

Kövess engem!

Fincsi kajcsik

blogavatar

Egyszerű ételeket ajánlok és mutatok be, amiket könnyen otthon, mindenki el tud készíteni. Próbáljatok ki ti is minél többet ezekből. Minden este új receptek kerülnek ki.

Legfrissebb bejegyzések

Feedek